We groeien op artistiek en menselijk vlak

STUDIO BORGERSTEIN

Ook STUDIO BORGERSTEIN, een kunstatelier voor kunstenaars met een beperking en een bijzondere gave, krijgt een nieuwe plek in Borgerwijk. Tien jaar na zijn oprichting in 2009 is het atelier uitgegroeid tot een artistieke werkplek en platform.

Momenteel werken er 21 vaste kunstenaars – van binnen en buiten Borgerstein vzw – in het atelier. “Het atelier biedt de kunstenaars een volwaardige, veilige en aangepaste werk- omgeving”, legt artistiek verantwoordelijke, Wis van Boekel, uit. “Wij zorgen ervoor dat de werken professioneel geëxposeerd worden en het werk dus de waardering krijgt van het grotere publiek. Zo krijgen de kunstenaars de erkenning die ze verdienen. Dat zorgt niet alleen voor een betere levenskwaliteit, maar ook voor een beter zelfbeeld.”

Na meermaals te zijn verhuisd, kijkt André Arnold, coördinator van STUDIO BORGERSTEIN, uit naar wat er te gebeuren staat. “Een nieuwe, definitieve plek voor onze kunstenaars laat ons toe om het atelier verder uit te rollen op zowel artistiek als menselijk vlak.” Want dat is nodig, meent Arnold. STUDIO BORGERSTEIN krijgt een moderne en beter uitgeruste accommodatie. En met ruim tien jaar ervaring weet Arnold wel hoe deze werkruimte eruit zou moeten zien. “Een atelier heeft verschillende functies en dus meerdere ruimtes. We deden ervaring op in het buitenland, leerden van externe kunstenaars en luisterden naar elkaars behoeften.”

De projectontwikkelaar kreeg Arnolds’ lijst met daarin de noodzakelijke voorwaarden voor een functioneel atelier. Thomas de Jong van CORES Development laat alvast weten hiermee aan de slag te gaan. “We werken vandaag actief aan de optimale inplanting voor de activiteiten van STUDIO BORGERSTEIN, zodat het atelier een waardige plaats in de toekomstige Borgerwijk zal innemen.”