Borgerwijk - Supermoon

Van Borgerstein
naar Borgerwijk

Vzw Borgerstein, gelegen aan het IJzerenveld 147 in Sint-Katelijne-Waver, besliste in 2017 hun huidige zorgcentrum in te ruilen voor een nieuwe en hedendaagse infrastructuur die voldoet aan alle noden van de bewoners met hun zorgvragen. Tegelijk was het ook een wens te zoeken naar een nieuwe invulling voor de bestaande erfgoedsite en het park.

Om deze toekomstplannen te realiseren ging vzw Borgerstein op zoek naar kwalitatieve partners. Het Consortium Bergesteyn* – bestaande uit een team van ontwikkelaars, aannemers, architecten, studiebureaus en een erfgoedspecialist – is hierbij als winnaar uit de bus gekomen.

Borgerwijk, ontworpen door gerenommeerd architectenbureau Stéphane Beel Architects, combineert ondersteunende functies voor verschillende doelgroepen en leeftijden. De volledige site wordt in verschillende fases aangepakt en zal ruimte voorzien voor diverse zorg-, woon-, werk- en belevingsvormen.

Herbekijk het digitaal infomoment seminariegebouw Borgerwijk

woensdag 17 februari 2021 – 19u30

De werken aan de nieuwe zorgcampus voor vzw Borgerstein ten noorden van de Borgerstein-site schieten goed op. Er kan dus al uitgekeken worden naar de start van de verhuis, eind dit jaar. Het bestaande seminariegebouw zal leeg komen te staan, waardoor de ontwerpers van Borgerwijk aan een nieuw hoofdstuk kunnen beginnen.

Naar goede gewoonte wensten we de (buurt)bewoners graag in deze plannen betrekken.Daarom organiseerden we op WOENSDAG 17 FEBRUARI een digitaal infomoment.

Herbekijk het infomoment hier:

Bouw mee aan Borgerwijk!

In de zoektocht naar een nieuwe bestemming wordt maximaal rekening gehouden met iedereen die wil meedenken over een waardevolle invulling van deze bijzondere plek. Daartoe werden al verschillende participatiesessies opgezet.

Vele sympathisanten en (buurt)bewoners deelden onlangs hun ideeën en dromen voor de toekomst van Borgerwijk via de ideeënbus of het online formulier, waarvoor dank. Deze inzendingen helpen ons om mee het nieuwe Borgerwijk concreet in te vullen.

Borgerwijk Magazine

In het Borgerwijk Magazine nemen we je mee in het b(l)oeiende verhaal van Borgerwijk en de buurt, vertellen we je over de weg die we samen al hebben afgelegd en blikken we vol enthousiasme vooruit naar de toekomst.

Blijf je graag op de hoogte of heb je een specifieke vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.

PROJECTPARTNERS

ONTWIKKELAARS:

CORES Development I Vanhout Projects

 

*Consortium Bergesteyn: Ontwikkelaars: Vanhout Projects, CORES Development – Aannemer: Vanhout – Masterplanner/Architecten: Stéphane Beel Architects en Archipelago|ar-te – Landschapsarchitect: Ontwerpbureau Pauwels – Studiebureaus: Mouton, Boydens, Daidalos-Peutz – Erfgoedspecialist: Origin